Mate Select Tool voor fokkers

De Mate Select Tool toont een lijst met BIGS geteste honden welke een geschikte partner zouden kunnen zijn voor je toekomstige combinatie.

Door het jarenlang testen van boerboels is er nu zoveel genetische informatie aanwezig, dat de Mate Select tool nu beschikbaar is gekomen en uitermate geschikt is voor het maken van een dek keuze op DNA niveau en is gebaseerd op Genetische Diversiteit, Genetische Health Index en gevonden gebreken etc.
De getoonde genetische informatie, alleen zichtbaar in de database vervangt GEEN klinische gezondheid controle door een dierenarts of andere gezondheids informatie die bij de eigenaar bekent is

GHI.

Kijk naar de GHI van de ouders en je zult merken dat in de meeste gevallen de GHI van de toekomstige pups hoger zal zijn bij de juiste keuze en dat de inteelt ook veelal lager uitvalt. !!! Ook aan het Match / Treffer percentage kan men zien hoe hoog de Match is. 100% Match is perfect !

Kijk ook eens bij de laatse honden in de lijst. Daar vindt je meestal ouders, broers en/of zusters etc. Vergelijk ook daar de GHI en het Match %. 
Die vallen beduidend lager uit voor je toekomstige pups en als je de testdekking uitvoert dan is de inteelt ook extreem hoog ! 
Inteelt % altijd zo laag mogelijk houden !!!! 

Let a.u.b. op het volgende bij de interpretatie van de resultaten, gevonden in de hondenlijst:

Er is bij het samenstellen van de lijst GEEN rekening gehouden met de honden die voorkomen in de stamboom, geen HDED, etc, geen uiterlijke kenmerken zoals grootte, gewicht, hoekingen etc etc. De lijst is uitsluitend gebaseerd op de gevonden genetische gezondheid waarden.

Belangrijk: Er kunnen nog ziektes / gebreken zijn in het ras waarvoor geen DNA test is of waarop de honden niet getest zijn. (Zie B.I.G.S.) Onderzoek altijd of er in de stamboom van de partner hond potentiële ziektes / gebreken voorkomen.

Mate Select Tabel

1. Kies een land of alle landen waar de betreffende partner zich dient bevinden die men zoekt. Let wel op ingevroren sperma !!.
2. Klik op de naam van de partner hond om alle details te zien.

Hieronder een korte beschrijving van de betekenis van de diverse kolommen. (ALLEEN B.I.G.S. geteste honden worden getoond.). Tevens is er een checkbox om overleden honden te tonen. Voor GDGHI en de match in % geldt: hoe hoger de waarde des te beter. Inteelt zo laag mogelijk !

Naam:De naam van de hond.
Geboortedatum:Wanneer deze hond is geboren.
Ingevroren sperma:Bij reuen, waarvan ingevroren zaad aanwezig is, staat Yes
Inteelt coëfficiënt:Het Inteelt coëfficiënt van de eventuele Partner in Procenten
GD Genetische Diversiteit (Genetic Diversity):De waarde van de Genetische Diversiteit van de eventuele Partner.
GHI (Genetische Gezondheid Index / Genetic Health Index):De waarde van de Genetische Gezondheid Index van de eventuele Partner.
Geschikt / Match %:De Match / Treffer van de beide fokdieren. Hoger is beter
Pups GHI:De te verwachte Genetische Gezondheid Index van de pups (+/- 5).
Testdekking:Klik op het icoontje om direct een testdekking te doen van deze combinatie.

Het moge nu inmiddels glashelder zijn dat het wel degelijk zin heeft om honden te testen.

BI heeft alweer, als eerste boerboel organisatie, een primeur !!!! 

Hebt je nog vragen m.b.t. de “Mate Select” tool, neem dan a.u.b. contact met ons op via email: office@boerboelinternational.eu

Het Boerboel International Team

Aan het gebruik van de Mate Select tool kunnen geen rechten worden ontleend en het gebruik is voor eigen rekening en risico. Het is een prognose / verwachting en kan derhalve afwijken. BI is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor eventuele fouten c.q. afwijkingen in de getoonde lijst en/of voor de prognose. Alle informatie is gegenereerd door het laboratorium / universiteit.
BI heeft alla data slechts in de database geïmplementeerd tot een bruikbare tool. 

Genetic testing is the only way forward for the Boerboel breed.
Black is absolutely NO Boerboel.